top of page

WOW! Academie

WoW Academy logo.png

WOW! Academie

Meer dan 40 kinderen, een muziek-, kunst- en theaterschool en een écht theater, de ingrediënten voor WOW! Academie. Uniek, leerzaam en vooral héél leuk.  Dat is wat Art-s-cool, Muziekcentrum 1001 nachten, Haags Theaterhuis en Theater de Vaillant voor ogen hebben.

De Wow-Academy gaat over je eigen expressiviteit en verbeeldingskracht, waarbij het proces van ontwerpen, maken ontdekken centraal staat. Want YOU ARE THE ARTIST – WOW!
Moed om te experimenteren, dat is ons motto.

Wat is WOW?

De kleine kunstacademie geeft kinderen en jongeren toegang tot ontplooiing vanuit hun eigen leefomgeving. Dit gebeurt enerzijds door het leren van een ambacht, anderzijds door de speelse, experimentele omgang met verschillende muzikale, theatrale en beeldende middelen en methoden.

Altijd is het vertrekpunt de belevingswereld van de kinderen zelf. Tegelijk zorgen we dat kinderen ook echt wat leren. Want een kunstenaar is een filosoof, een denker en een maker. Ambacht, kunst, filosofie, net als de oude Grieken verbinden wij die onlosmakelijk. Noem ons Homo Ludens, wij zeggen gewoon WOW!.

 

Hoe?

De jonge kunstenaars bepalen mede zelf de inhoud van het programma. Dat begint bij de beschildering van de viool, maar misschien ook voor de toonhoogte waarop die gestemd wordt, de muziek die gespeeld gaat worden. en overal tussendoor is het theater. We gaan ons laten zien, met de muziek, met de kunst die we maken. Even zijn we elke week allemaal kinderen.

 

Methode

We laten ons inspireren door het systeem Reggio Emilia. We willen blijven vernieuwen en ons ondervragen, voelen een sterke verbondenheid met onderzoek en experiment. We willen ons team voortdurend blijven trainen om zo met de snelle veranderingen van de wereld mee te kunnen gaan. Collegialiteit en onderlinge verbanden zijn voor ons essentieel. De uitdaging wordt voor ons om in Theater de Vaillant een atelier te creëren.

 

WOW op zaterdag

Elke zaterdag komen de jonge kunstenaars bij elkaar. Ze bepalen zelf hun programma’s, zorgen zelf voor inspiratie en worden ondersteund en begeleid bij kunstenaars. Zo wordt Theater De Vaillant elke zaterdag een culturele vrijplaats waar gedanst, gemusiceerd en gepresenteerd wordt.

 

Kosten

Gratis! Aanmelden wel verplicht.

Programma: Service
bottom of page